Dlaczego należy jeść proszek z dzikiej róży?

Nie każdy wie o tym, ale jest coś takiego, jak drobno zmielony proszek z odwodnionej dzikiej róży o wysokiej zawartości rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika roślinnego. Jeden kilogram produktu uzyskuje się z ośmiu do dziesięciu kilogramów owoców. Jest używany jako źródło witamin i błonnika pokarmowego przyczyniając się tym samym do poprawy stanu zdrowia.

Jak jeść proszek z dzikiej róży?

dzika róża w proszkuTen specyfik można spożywać o dowolnej porze dnia, ale należy popijać go dużą ilością wody. Owoce dzikiej róży dzięki dużej zawartości szeregu witamin i minerałów działają ogólnie wzmacniająco. Owoce dzikiej róży przyjmowane regularnie pobudzają procesy regeneracyjne w tkankach, zmniejszają przepuszczalność naczyń, wyrównują metabolizm węglowodanów i minerałów, działają przeciwzapalnie, pobudzają odporność komórkową i hormonalną. Pod względem zawartości witamin, owoce dzikiej róży przewyższają owoce wszystkich innych roślin, dlatego w medycynie owoce dzikiej róży są stosowane jako środek żółciopędny przy zapaleniu pęcherzyka żółciowego i zapaleniu wątroby. Badania wykazały, że regularne przyjmowanie czterdziestu gramów proszku z dzikiej róży w postaci herbaty przez półtora miesiąca obniża ciśnienie skurczowe bez wpływu na ciśnienie rozkurczowe. następuje również spadek poziomu cholesterolu całkowitego. Dzika róża w proszku posiada hamujący wpływ na aktywność białka negatywnego dla organizmu, które jest markerem cytokiny, która powoduje degradację komórek chrząstki i bierze udział w katabolizmie chrząstki, a mianowicie w chorobie zwyrodnieniowej stawów.

Zapewne owoce dzikiej róży mają zbawienne działanie dla organizmu, dlatego należy je przyjmować nawet codziennie. wzmacniają odporność organizmu oraz przyczyniają się również do zahamowania wielu chorób. Proszek jest więc dla każdego człowieka, który dba o swoje zdrowie i pragnie mieć zawsze bardzo dobre samopoczucie.